Nu hvor jeg i en tid har været jobsøgende, har jeg heldigvis været til en del jobsamtaler. Noget af det jeg har synes har været svært, har været hvilke outfit jeg skal tage på. Jeg har søgt lidt på nettet og de artikler jeg har kunne finde om “emnet”, har stort set alle sagt at man skulle kigge på virksomhedens hjemmeside og tage udgangspunkt i dette. Uhm…. er der nogle der for nyligt har gjort dette?? Så ved I også at det jo ikke ligefrem er repræsentativt de billeder der vises på hjemmesiderne, så det råd er 99% ubrugeligt.

Jeg ved ikke om det jeg kom frem til er meget bedre, men her er det. Jeg besluttede mig hurtigt for at min eventuelle fremtidige arbejdsgiver skulle se mig som jeg er. Dvs. jeg tog det tøj på jeg havde det godt i og viste mig som jeg er. Jeg tonede det dog én anelse ned; Jeg tog fx ikke en stor statement kæde på, eller et meget farvestrålende bælte på. Et typisk outfit er dette:

Outfit - Zara skjorte og nederdel_1Outfit - Zara skjorte og nederdel_3

Skjorte: Zara, Nederdel: Zara, Støvler: Free Lance

Dette har selvfølgelig været lidt risikabelt, da jeg har været til jobsamtaler mange forskellige steder, som fx konsulenthuse, private virksomheder, analyse- og ikke mindst mediebureauer. Sidstenævnte var nok der, hvor jeg skilte mig mest ud, da ham jeg havde samtale med sad i et par hullede jeans og en sweater, ligeledes så resten af kontoret ud. (og nej, det er ikke der jeg har fået job)

Et godt råd jeg dog gerne vil give videre er:

Brug samme outfits til alle første samtalerne, eller skriv ned hvad du havde på, så du ikke dukker op i samme outfit til anden samtale.

 

/Annette
Følg min blog på Bloglovin

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Del: