Kvalitet frem for kvantitet.

Når jeg shopper nok især tøj, så holder jeg mig meget til devisen om ”Kvalitet frem for kvantitet”

Modeindustrien er verdens anden mest forurenede  industri, lige efter olieindustrien. Det er godt nok skræmmende. I bomulds produktionen bruges der ufattelige store mængder vand, polyester er produceret af olie. (Hvis man vil vide mere, kan jeg anbefale denne artikel, hvor CO2 forbruget ved at produceret en bomulds t-shirt sammenlignes med at producere en polyester t-shirt)

Mit “tema” i januar om at være en mere bevidst forbruger er ikke noget der er sket den 1. januar. Jeg har længe tænkt over det at være en forbruger. Jeg har derfor også i nogen tid opfatte mine tøj indkøb som en investering og ikke kun et ”impuls-køb”. Det tager på miljøet at fremstille en sweater, så vil jeg også give igen ved at passe på den og behandle det med respekt.

Jeg passer generelt godt på mit tøj

Generelt passer jeg allerede godt på mit tøj. Jeg vasker når tøjet har brug for det. Tøjet skal ikke nødvendigvis efter 1 gangs brug. Jeg bruger også nogle ordentlige bøjler, og lufter også meget mit tøj.

Ved ikke at vaske tøjet så ofte, bliver det ikke så slidt, og derved holder det længere. Det er næsten uanset hvor tøjet er købt. Jeg vil ikke argumentere for at man nødvendigvis skal købe dyrt tøj. Jeg er dog fortaler for at man køber  noget tøj, der holder i flere sæsoner.

Hvad mener jeg med kvalitet fremfor kvantitet?

Når jeg shopper tøj, så er det ikke impulskøb. Jeg overvejer mine køb. Hvis jeg shopper udsalg, så er det ting jeg har udset mig i løbet af sæsonen, men godt har kunne “vente” på.

Når jeg udser mig noget, prøver jeg altid at style det med resten af mit klædeskab for at sikre mig at det ikke kun passer til fx. en nederdel.

Jeg har efterhånden meget lidt “sæson” tøj i mit klædeskab. Jeg nyder at holde øje med sæsonerne trends, men behøver ikke udskifte hele klædeskabet. Jeg prøver at købe en trend som jeg tror på og som ikke er så “ss19”-agtig.

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Share:
error: Content is protected !!