Skræmmende – Hvis man bruger læbepomade hyppigt, så kan man ende med at spise 4 læbepomade årligt. Sådan startede en artikel i Tænk’s marts 2017 udgave. Jeg fik godt nok lige spærret øjnene op og læst videre.

Jeg har ikke kunne glemme artiklen. Hvad artiklen handlede om, er alle de skadelige stoffer der er i vores læbepromader. Jeg smed straks den læbepromade ud jeg brugte der og har ikke brugt den siden. Jeg har nu i snart et år forsøgt mig med alternativer. Jeg ved slet ikke nok om hvilke stoffer der er farlige eller ej, men jeg læste mig frem til at man skal kigge efter læbepromader med planteolier, fedtstoffer eller bivoks. Selv i mit hoved giver dette mening.

Jeg er begyndt at bruge Burt’s Bees Lip Balm, hvilke jeg faktisk er ret tilfreds med. Man kan også få dem med farver. Dem med farve holder ikke super godt, men er ok og jeg kan putte lidt på i løbet af dagen. Men der er i følge Tænk’s kemi app parafumestoffer i, så den får kun B i kategoriseringen. (Bestemt en forbedring i fht den jeg brugte)

Forleden til modeforedraget fik vi en goodiebag, hvori der var en læbepromade fra Avene. Den skulle selvfølgelig straks prøve. Andet end jeg ikke er super glad for at man skal bruge sine fingre til at smøre på læberne (synes det er uhygiejnisk) så er den så rar at have på læberne, holder længe og gør læberne dejlige bløde.

Jeg er begyndt at bruge den om aftenen inde jeg går i seng. Har nu gjort det en uges tid og synes generelt mine læber har føltes blødere og ikke så tørre.

I følge Tænks kemi app, så er der den en B’er, da den indeholder nogle mineralske olier. Øv øv.

Hvorfor er det ikke bare at jeg dropper læbepromaden?

Når jeg er på arbejde, og har et møde/præsentation, så tager jeg ofte lidt læbestift eller Lipgloss på. Jeg har ikke fundet nogen med farve, der ikke tørrer læberne en anelse ud. Så en ond spiral er del vel.

Jeg stopper nok aldrig med at bruge læbepromade, men jeg har virkelig sat mit forbrug ned efter den artikel.

/Annette

Ps. Dette er ikke en reklame, bare min vurdering af en læbepromade.

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Del: