Vil du leje dit tøj?

Det senest nye indenfor deleøkonomi og bæredygtighed – du skal leje dit tøj

Tidligere på året startede By Malene Birger med at tilbyde udlejning af deres især festtøj, Rent the Look By Malene Birger. Nu er Ganni hoppet med på bølgen og introduceret Ganni Repeat, og her er det også det mere dagligdagstøj man kan leje.

Når Ganni nu er gået ind i det, så er jeg sikker på at andre følger med, da Ganni ofte er Firstmover på mange trends. Men hvad tænker jeg sådan helt og aldeles om det?

Hvad man leje?

Udvalget hos de 2 er pænt stort. Jeg er fx falder over 2 fine skjorter.

Den til højre er fra Rent the look by Malene Birger og koster 299 kr pr. uge. Den til venstre er fra Ganni Repeat og koster 349 kr pr uge.

 

 

 

 

Begge tilbyder at man nemt kan sende det retur uden først at have vasket/renset det. Så vidt jeg har kunne læse er dette en del af prisen, at det gør de for én. Rent the look By Malene Birger tilbyder også at man kan købe tøjet og så senere sende det retur, hvor man så får en voucher/tilgode bevis på op til 60% af prisen

Skal jeg nu til at leje mit tøj?

Tanken om at leje mit tøj, er bestemt ikke skræmmende for mig. I princippet vil jeg ikke have noget i mod det. Men måske synes jeg det er mere unødvendig end noget andet. Jeg kan godt lide tanken om deleøkonomi, og kan godt lide dette vinder frem.

Jeg kan se mere fornuft i at leje en kjole til en større fest, da sandsynligheden for at den kommer på igen kan være meget lille. Men jeg kan ikke helt se at jeg i dagligdagen har samme behov for en speciel ting. Dertil kommer at jeg måske ikke har et behov for at følge moden 100% slavisk og dermed ikke behøver eje alt tøjet der er i butikkerne lige her og nu.

Jeg synes måske mere end noget andet, at det med at jeg kan leje mit tøj, trækker i en anden retning end den jeg forsøger med at være en mere bevidst forbruger. At jeg nu kan leje mit tøj sætter jo ikke produktionen og dermed forbruget af tøj ned, måske lige præcis omvendt.

Når jeg shopper er det meget med hovedet. Jeg tænker meget over når jeg shopper, at tøjet kan holde i flere år. Jeg tænker ikke kun på kvaliteten men også stilen. Jeg køber ikke tøj hvor jeg efterfølgende vil kunne sige, “nå, ja det var efteråret 2019”. Men jeg kan lide at den traditionelle måde at tænke mode på rystes lidt.

Hvad  med dig, skal du til at leje dit tøj nu?

 

/Annette

 

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Share:

6 Comments

 1. 1. oktober 2019 / 8:58

  Ja der sker meget i leasingbranchen pt.
  KaloKopenhagen.dk har kørt med konceptet et stykke tid. Ny garderobe hver måned.

  Jeg er endnu ikke hoppet på, men idéen er super – og åbner for nye muligheder og anderledes tænken.

  • Annette
   Forfatter
   1. oktober 2019 / 17:25

   Tak Janet, det har jeg ikke hørt om før. Det skal da lige tjekkes ud.
   /Annette

 2. 1. oktober 2019 / 17:31

  Hej Annette

  Jeg synes deleøkonomi begrebet giver rigtig god mening i mange sammenhænge (f.eks. GoMore, AirBnB, Uber).

  Jeg har også lige læst at Arnold Busck har lanceret en slags returpant på bøger, hvor man kan returnere en bog (af nyere dato) indenfor 3 måneder og så få et værdibevis til køb af en anden bog.

  Og jeg kan sagtens se fornuften i at leje tøj; i særdeles festtøjet, som de fleste af os ikke bruger så mange gange. Så’en helt personligt, så er der nok lige nogle overudviklede ejerfornemmelser for mit tøj, der skal files lidt på inden det sker 🙂 Men jeg kan da sagtens mærke en spirende bevidsthed spire frem.

  Bedste hilsner
  Louise

  • Annette
   Forfatter
   2. oktober 2019 / 19:52

   Hej Louise.
   Tak for dit input.
   Jeg tror bestemt på deleøkonomi som et begreb og jeg synes der er mange ting der giver god menig. Men tøj, nej der er jeg nok heller ikke helt endnu. Men det er måske nok også meget at gøre, jeg “behøver” ikke det nyeste tøj.
   Nå, det kan være det skifter.
   /Annette

 3. 2. oktober 2019 / 6:59

  Det er en udemærket idé. Dog en smule overflødigt at leje sit hverdagstøj… Der burde man hellere fokusere på at købe lidt, men godt – Altså kvalitets tøj man kan have i mange år… Festkjoler er dog en anden sag.

  Hilsen Leonora :))

  • Annette
   Forfatter
   2. oktober 2019 / 19:52

   Tak Leonora, jeg er så enig – køb kvalitet…
   /Annette

error: Content is protected !!