Er jeg blevet en mere bevidst forbruger?

I januar har jeg her på bloggen skrevet om at være en mere bevidst forbruger? Men er jeg blevet mere bevidst?

Jeg synes, at der generelt i medierne har været meget om klima og miljøet. Der har været demonstrationer arrangeret af folkeskole elever, Tommy Ahlers har ligeledes været ude og melde ud at der skal forskes mere i hvordan vi kan genbruge mere plastisk.

Maden

Herhjemme får vi en måltidskasse fra Aarstiderne med mad til 3 af ugens dage. Jeg planlægger ud fra dette, når jeg køber ind derudover. Vi har stort set altid nogle grøntsager tilovers fra kassen, som jeg så i endnu højere grad er begyndt at planlægge ind i resten af dagene. Dvs. at hospis hylder faktisk mere eller mindre er tom.

Jeg ved at det kunne være godt at være veganer, da det er det mest miljørigtige, men det er ikke noget jeg har lyst til. Jeg har dog udover Aarstidernes dage, begyndt at have mindst 1 kødfri dag om ugen. Derudover hvis vi skal have fx pasta med kødsauce (hvilke vist er en meget normalt ret hos børnefamilier) så skifter jeg gerne kødet ud med plantefars.

Normalt lever vi vel ca. 70% økologisk, i januar har vi været oppe på ca 90%. Også kommer det oplagte – hvor meget dyrere har det så været? Jeg synes faktisk ikke at maden har været så meget dyrere, men som sagt jeg er også blevet meget bevidst på at bruge alt hvad der er i køleskabet.

Er jeg blevet en mere bevidst forbruger?

At være bevidst 1 måned er jo ikke nok, det er noget jeg vil være fremover også. Men at sætte et måned af, som start skud har været godt og sjovt. Der er næsten gået ”sport” i at sortere affald og i det hele taget reducere affald og i særdeleshed plastisk. Jeg er blevet mere bevidst. Jeg tænker når jeg købe  mad ind, jeg tænker når jeg browser på nettet. Jeg tænker når jeg sætter mig i bilen til småturene. Så ja, jeg er blevet en mere bevidst forbruger.

 

Fremtiden som bevidst forbruger

Jeg har i denne måned været meget bevidst om at ordet forbruger skal medtages. For jeg er en forbruger. Jeg kan ikke stoppe med at forbruge, sådan er mit liv ikke. Jeg ønsker heller ikke andet.
Men jeg kan tænke over de valg jeg foretager mig. Og det vil jeg fortsætte med, og ikke kun i 2019.

 

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Share:

2 Comments

 1. 6. februar 2019 / 9:57

  Hvor er det spændende 🙂 Jeg prøver også flere gange om ugen at tage kødet ud, det kan dog snige sig ind som bacon på suppe. Men jeg tænker at der er stor foreskel på 500 g kød til 150 g topping, og alt har jo en start. Derudover prøver vi også at bruge alt maden i køleskabet, samtidig med at vi fylde fryseren med dato-spotvarer. Jeg tænker at vi ikke kun gør noget for madspild men også noget for vores økonomi generelt.
  Personligt er jeg ikke til plantefars, for når jeg kigger på ingredienslisten er den alt for lang for mig. Jeg vil have rene råvarer, og det er plantefars ikke for mig 🙁
  Jeg syntes generelt at der er alt for meget plast i vores hverdag, måske jeg skulle begynde at droppe de små plastposer til frugt og grønt helt når jeg køber ind 😉

  • Annette
   Forfatter
   6. februar 2019 / 20:44

   Jeg ved at jeg som én husstand ikke kan gøre alverden, men jeg tror må mange bække små. Og det er blevet helt sjovt at undgå plastisk…
   /Annette

error: Content is protected !!