Året 2019 er der hvor jeg for alvor, vil kalde mig selv for en strikker.

Fra at have strikket ufattelig mange karklude, er jeg nu begyndt at strikke bluser/Trøjer til mig selv, (Det er både det gode og dårlige ved at have 2 drenge, de vil bestemt ikke have noget hjemmestrikket på), og eventyret startede med min ballonjakke.

Mit første projekt som strikker

Nå, men jeg da gik i gang med at strikke blev jeg nok lidt motiveret af at strikke det samme som alle de andre på instagram. Men her i de sidste par måneder har jeg for alvor fået øjnene op for mig selv som strikker.

Hvad kan jeg lide?

Jeg har fundet nogle få men gode strikke designere, hvis designs jeg kan lide og ikke mindst kan ændre så jeg kan lide dem. Efter at have syet i mange år, er jeg heldigvis sådan rimelig til at forestille mig tingene justeret efter min smag.

Fx. Min version af PopCorn T-shirten fra A Nordic Knitting Tale kontra den den oprindelige.

Jeg er vild med min egen version, uden “PopCorn”

Jeg har efter et par forsøg også fundet ud af de der store chunkey sweatre, heller ikke er mig. Jeg har ikke brug for flere tråde i mit strik, jeg kan godt lide det enkelt og ikke mindst “tyndt” – altså så tyndt hjemmestrik nu engang kan blive.

Mit seneste projekt er er netop ret tyk i det. Jeg faldt for garnet Konfetti fra Sandnes, som er en håndfarvet tyk uld. Da jeg købte garnet vidste jeg ikke helt hvad jeg ville strikke, og har derfor været en langsom proces. Jeg har derfor lært at finde mønstret inden jeg finder garnet. I hvertfald, når det er så tykt som Konfetti garnet er. Efter 2 mønstre blev 3. gang lykkens gang og jeg har nu en færdig Holiday Sweater fra Petitknit.

Mit seneste projekt, som strikker

Sweateren er bestemt til den tykke side, men jeg tror den bliver virkelig dejlig når det bliver rigtigt koldt.

Mine erfaringer som strikker

Selvom det er kort tid jeg har været en strikker, så har jeg allerede gjort mig nogle erfaringer. Jeg har fundet ud af at finde opskriften og så garnet derefter er den rigtige vej. Alle detaljer på en sweater behøves ikke at blive fuldt 100%,  der må godt leges. Når jeg syr er jeg meget bevidst om at det ikke må hjemmesyet ud, men med strik er det lidt anderledes. Her ses småfejl ikke så tydeligt.

For mig handler det at strikke ligeså meget om processen som det færdige resultat. Derfor er det vigtigt for mig at det er behageligt garn at strikke med. Mohair er derfor efterhånden no-go. Ser jeg en opskrift med mohair, så prøver jeg at se om jeg ikke kan vælge en anden. Og ja processen er det vigtigste, Jeg slapper af med at strikke. Når jeg kommer hjem, har jeg det bedst hvis jeg lige har tid til et par masker, bare sådan 20 stk, det gør en kæmpe forskel. Så om jeg også strikker i 2020, ja det tror jeg bestemt.

Har du kaste dig ud i en ny hobby i år?

 

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Del: