Modeugen på sidelinjen

Modeugen er netop overstået. Her hvordan jeg har deltaget – sådan på sidelinjen.

Jeg tror de fleste har bemærket at det i den forgangne uge har været modeuge. Især Instagram har været fyldt med det. Ok, jeg følger også mange stylister medier mm, så selvfølgelig har mit feed været fyldt.

Men som én udefra, men med stor interesse i mode, hvordan har jeg så kunnet følge med sådan fra sidelinjen?

For et par år siden var modeugen mere folkelig, men da de fik ny direktør blev der lukket for dette. Modeugen skulle være til dem der arbejde med mode. Dette betød blandt andet at modeugen blev flyttet og nu ligger i hverdagene og ikke længere henover weekenden.

Jeg ved ikke helt om jeg er så enig i beslutningen om at holde den for de særligt indbudte, da det jo reelt er mine penge modebranchen gerne vil have.

Nå, men sådan er det nu engang. Det kan godt være at der i bybilledet ikke sker så meget, men det gør der så heldigvis hjemme bag ved skærmen. Jeg får mit daglige mode kick fra Copenhagen Fashion week, som jeg godt kan abonnenere på samt holder mig orienteret på Fashion Forum.

Her kan jeg læse anmeldelser af de forskellige shows, og ikke mindst se billede fra de fleste – også tilbage i tid. Derudover er der også nogle showsne der streames Live på fx. Instagram. Ofte er showsne midt om dagen, så det er ikke så praktisk. Jeg faldt dog over Gannis show live torsdag aften. Det er selvfølgelig ikke alle brands der har store modeshows, så dem går jeg desværre glip af.

Mine favoritter

Jeg har selvfølgelig kigget lidt billeder og her er min favoritter.

Øverste venstre – det er fra By Malene Birger. En virkelig flot strikket vest. Jeg synes den vil være flot til bukser, som her, men også en nederdel eller kjole.

Øverst til højre er fra Munthe. 3 dele der her er styles virkelig flot, men også kan bruges hver for sig. Det er der er et lille mønster i den ellers klassiske blå nederdel, giver lidt spil, hvilke jeg godt kan lide.

Måske vil du også læse: Danske Klassikere

Nederst venstre – er fra Custommade. Generelt et virkelig flot show, som nok lige er mig, da den blev kaldt The Office. Stort set alt tøjet er noget jeg som ville kunne gå med. Jeg har fremhævet den lyseblå kjole med en lange jakke, da jeg synes det er en fantastisk måde at få lidt længde på.

Nederst højre – Lovechild 1979. Lige et show efter mit hoved. Jeg tror jeg vil kunne købe 75% af de styles der blev vist. Så at vælge et ud var svært, men det blev den pink kjole. Om sløjfen sidder fast eller er sat på for effektens skyld ved jeg ikke, men ligegyldigt hvad, så ser det flot ud. Der er virkelig 80’er stemning, men det handler også meget om stylingen med pandehåret, skoene, og derudover tror jeg der er indsat skuldrepuder for effektens skyld.

Hvis modeugen på sidelinjen ikke er nok, så..

Jeg har tidligere været med på mode messen. Det var faktisk ganske nemt at få adgang, så hvis du synes dette er sjovt, så bare book billet i god tid.

Som regel er der for lidt konkurrencer man kan deltage i, og der er også nogle shows hvor man kan få lov til at købe billet.

Modebladene fx. Costume mm. Er meget gode til at have lidt planer over hvad man som almindelig kan deltage i.

Hvorfor er modeugen interessant?

Som én der ikke arbejder i modebranchen, så er det svært at forholde sig til modeugen. Jeg kan jo ikke bestemme hvad jeg kan købe i butikkerne – det er dem der bestemmer dette. Jeg ved faktiske ikke om tøjet allerede er produceret eller om det først produceres når butikerne har aflagt ordre. Er der nogen der ved det?

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Share:

4 Comments

 1. 4. februar 2020 / 7:04

  Selvom jeg ikke interesserer mig særligt meget for mode, så opdager man jo alligevel, at det foregår. Medierne er fyldt med fotos og flasher evt. nye trends. Med min alder er det bare som om, at jeg har set det hele før.
  Glæder mig til at se dig i den 80’erpink

  Kh fra hende den gamle

  • Annette
   Forfatter
   4. februar 2020 / 18:46

   Hej Janet. Måske er den pink lidt for vild til mit finansielle arbejdsmiljø 😉
   /Annette

 2. 4. februar 2020 / 9:43

  Hej Annette
  Ej hvor ærgerligt at Modeugen nu ikke er så folkelig længere. Men godt at høre at du har fundet en måde at komme omkring det, så du stadig kan følge lidt med i hvad der sker rent modemæssigt

  Og jeg er helt enig; den blå kjole fra Custommade er bare så fin spændende at se om den lander i fin garderobe på et tidspunkt

  Kh
  Louise

  • Annette
   Forfatter
   4. februar 2020 / 18:41

   Hej Louise.
   Måske er det ikke lige den blå kjole der ender der, men så én der ligner 😉
   /Annette