Weekend outfit og en tur på Museet for Søfart

I weekenden var jeg med mine drenge en tur på Museet for Søfart i Helsingør. Det er der kommet et weekend outfit ud af, og ikke mindst en beskrivelse af en helt fantastisk dag.

Som research inden vi tog på Museet for Søfart, havde jeg fundet ud af at der var gratis garderobe skabe. Nyttig information, da jeg ikke helt kunne læse mig frem til hvor langt væk vi kunne parkere, så vi var pakket godt ind.

Jakke: Sand Copenhagen, Sko: Steven Madden, Taske: Botiker,

Det gav mig mulighed for at tage mine nye vinterjakke på – købt på udsalg.

Museet ligger, som det kan ses, tæt på Kronborg, og selvom parkeringen var markant tættere på end jeg havde regnet med, var det en kold gåtur, da det blæste. Så det var godt vi havde pakket os ind.

Museet for Søfart

BIG (Bjarke Ingels, verdenskendt arkitekt) tegnede musset, der stod færdigt i 2013. Siden har museet vundet mange internationalle arkitekt priser og jeg forstår hvorfor.

Jeg kunne desværre ikke selv får helheden med, så jeg tog et billede af “reklamen” men selv en overskyet januardag, kunne skibsfaconen anes og blev næsten flottere i den våde beton.

Indenfor blev man budt velkommen af en fantastisk museumsbutik, som ikke kun solgte ting fra musset, men også havde ganske lækkert tøj bla. Blanch og Rains.

Børnevenligt

Det var et helt igennem børnevenligt museum. Vi havde gået igennem et par enkelte sale, så blev vi mødt af en kæmpe legeplads. Den ligger under gangbroen på vej ned til museet. Vi (Ok drengene) fik lige brændt lidt energi af, inden vi gik videre.

De enkelte sale var interessante, der var fx. Én salg om alt det der er blevet inspireret af søfolk, alt hvad søfolkene har taget med hjem, og desværre også om krigen.

Hver sal var ikke super stor, så det var ikke for uoverskueligt, og dermed børnevenligt.

Efter vi havde spist en dejlig frokost på den prisvenlige café.

 

Gik vi videre ind i det mere Interaktive del af musset. Her kunne vi se hvor vores varer kommer fra, hvordan de transporteres mm. Vi kunne endda få lov til at “styre” nogle tankskibe mm. Mine drenge, som alle andre i den alder, synes det var et kæmpe hit at få lov til at trykke på skærme mm. Her fik vi ganske lang tid til at gå.

 

 

Flere sale, deriblandt én der omhandlede tatoveringer, og man kunne lave sin egen.

Drengene synes det var sjovt, dog lidt skræmmende men jeg lagde arm til.

Godt at det kunne vaskes af igen.

Ved slutningen af musset, kom vi til legepladsens anden indgang. Efter 1 times leg, var det mig der nu sagde skulle vi hjem, drengene kunne godt have leget mere.

Vi så ikke særudstillingen om Kløvedahl. Opdagede den på vej ud og der var vi for trætte

Outfittet

Nå, men jeg vidste som sagt at jeg kunne få opbevaret min jakke, så det skulle være et behageligt outfit, der kunne tåle både varme og kulde, da jeg jo ikke anede museets omstændigheder.

Nederdel: Neo Noir, Bluse: Hjemmestrik

Ok, det var svært at få taget et billede uden at selskab…

 

Jeg kan virkelig anbefale Museet for Søfart, både med eller uden børn. Entreen var 120 kr. og børnene var gratis (under 16 år)

 

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Share: