Min passion for mode handler i bund og grund meget lidt om den tøj der hænger i butikkerne, men det er er nu engang den måde, der er nemmest at udleve min passion på.

Hvad jeg er passioneret over alle, er alle de de kreative tanker og ikke mindst teknikker der er bag et stykke tøj. Jeg husker derfor fortsat Erik Mortensen udstillingen med stor glæde. Men det faktisk ikke min første mode udstilling. Jeg har rejst efter diverse mode udstillinger.

Den første

Der var et år da var studerende jeg arbejdede super hårdt en sommerferie og ikke holdte noget ferie for at tjene penge. Jeg tog dog én fridag og brugte den på en tur til Göteborg hvor der var en udstilling om “Den lille sorte”. Den var en beskeden udstilling på 11 sorte kjoler og så lige en tox fra Yves Saint Laurent. (Meget smart så det lige passede med en kalender, som jeg desværre ikke længere har). Trods udstillingens omfang var jeg der nok et par timer, det var fantastisk.

Den største

Noget større var udstillingen “The golden age of Couture” på Victoria and Albert Museum i London, som var der i 2008.

Her var der teknikker, stoffer, kreative tanker i overdåd. Det var bestemt ikke kun smukke kjoler, der var udstillet men en skildring af kjolernes udvikling. Hele udstillingen blev sluttet af med en særudstilling i særudstillingen John Galliano. Den var for vild. (Det var før skandalerne i 2011 hvor han røg ud af Dior)

Min passion for mode i 2019

Til foråret vil jeg genbesøge Victoria and Albert Museum i London, når udstillingen Christian Dior: Designer of Dreams åbner til foråret. Jeg glæder mig som et lille barn. Glæder mig til at komme helt tæt på kunstværkerne, fordybe mig i teknikkerne og flotte tekstiler. Noget jeg holder ligeså meget af, er at tage lidt med hjem. Jeg skal have en kæmpe taske med til alle de modebøger jeg skal købe.

Er der noget du skal rejse efter i 2019?

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Del: