Skjorten et must have i mit klædeskab.

Skjorten er for mig en af de beklædningsgenstanden jeg nok aldrig lægger fra mig. For mig er det at have en klassisk skjorte uundværligt.

Men hvad er det så for en skjorte som for mig en must have? For mig er en det en skjorte jeg kan have i mange år, som er et rigtigt “go-to” item til de dage jeg ikke ved hvad jeg skal have på. Det er en skjorte, som jeg kan have på til det ene og andet og både weekend og hverdag.

Den første er fra By Malene Birger, som jeg købte i 2018. Den i midten fra Baum und Pferdgarten fra 2019 lige som den sidste Celine. (Billedet er fra en boganmeldelse jeg skrev om Robust Mode)

Her er 3 af mine klassiske skjorter, og der er ingen af dem der er en typisk Oxford skjorte, altså sådan én med klassiske herre krave. De har alle 3 flere år på bagen, og jeg bruger dem meget. Jeg giver mine bud på hvad en klassisk skjorte også kan være.

Klassisk skjorte med kant.

For mig er en klassisk skjorte, en skjorte som jeg kan have mange år i mit klædeskab. Skjorten må gerne have lidt kant, så det passer til mange forskellige underdele, men heller ikke så speciel at det er så typisk en sæson.

Kraven

For mig behøver en skjorte ikke nødvendigvis have en klassisk krave (Dem der er på en herreskjorte). Jeg er ret begejstret for den skjorte her til højre fra APOF. Her med en højtstående krave med flæser.

(Vila har en skjorte der ligner den meget, i ensfarvet)

De seneste par år, har store kraver været meget inde i modebilledet. Herhjemme især Ganni har haft et par meget populære skjorter, som denne til venstre. Jeg synes bestemt den er pæn, men det er ikke en skjorte, som jeg tror vil eksistere mange år i mit klædeskab.

Ærmerne

I disse tider er der meget fokus på ærmer, de skal være voluminøse og gerne med puf. Er det så en klassisk skjorte? I min personlige stil, så er jeg vild med alle de ærmedetaljer de er i mode billedet i dag. Jeg har i mange år haft massere af pufærmer, og vil også fortsætte med disse, da jeg synes de klæder mig. Jeg syntes faktisk de klæder de fleste kvinder.

Begge skjorter er fra Britt Sisseck, som er en brand jeg virkelig har fået øjnene op for. Begge skjorter har nogle fine små puf uden at være for meget.

Den første skjorte har desuden lidt flæser for neden på ærmerne. Dette kan måske gøre at den kan være lidt sværere at sætte sammen med mange andre ting. Jeg er dog helt vild med stoffet.

Den anden skjorte er meget klassisk. I både mønsteret og kraven. Det er kun det lille puf, der giver den lidt ekstra kant. Men wow jeg synes den er flot, og kan passe ind i de flestes garderober.

Jeg vil ikke gå efter ballonærmer. Jeg synes ballonærmer er fantastiske og især med en fin strik vest over, men jeg vil ikke karakterisere sådan en skjorte som klassisk. Den hvide skjorte her fra Munthe, er da på mange områder super flot. Men jeg tror ikke på at de ærmer vil holde i længden, hvilke er vigtigt for meget når det handler om en klassisk skjorte.

Materialerne

Jeg er vild med silkeskjorter inden tvivl om det. Men for mig er en klassiske skjorte altså ikke i silke men i bomuld. Det giver en struktur i skjorten som jeg synes er super flot. En bomulds skjorte falder bare anderledes én end i silke gør.

Hvordan kan man så style skjorten?

Det gode ved skjorten er, at den kan bruges til meget. Det er for mig en rigtig “go-to” item. Dvs. de dage hvor jeg bare ikke kan finde noget i klædeskabet, der kan én klassisk skjorte hjælpe mig. Jeg vil bruge den med en nederdel, eller mere løst uden på et par bukser eller jeans. Jeg viser her et par eksempler.

Nederdelen er fra Ganni, og bukserne fra House of Dagmar.

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Share:

4 Comments

 1. 14. februar 2021 / 17:16

  Årh jeg er så dårlig til det med skjorter, selvom jeg faktisk synes det er meget pænt, når andre har dem på.

  Kun en enkelt skjorte i cowboystof agtig ting har pt listet sig ind i mit klædeskab

  Måske jeg skal udfordre mig selv lidt på det punkt

  Bedste hilsner
  Louise

  • Annette
   Forfatter
   14. februar 2021 / 17:50

   Hej Louise
   Jeg kan “anbefale” dem. Er så glad for de 3 jeg har vist. Bruger dem (under normale omstændigheder) meget. Men det vigtigste er jo om den vil passe til resten af det du har i klædeskabet
   /Annette

 2. 15. februar 2021 / 8:52

  Jeg har vist 3-4 skjorter, som ikke har været brugt i mange mange år… Det handler nok mest om, at de skal stryges – Og at det er nemt lige at trække en bluse over hovedet. Til gengæld har jeg flere skjortekjoler jeg er vældig glade for.

  • Annette
   Forfatter
   18. februar 2021 / 11:15

   Hej Janet. Du har ret de skal oftest stryges, men herhjemme er strygejernet alligevel fremme om søndagen. (Manden gør sig klar til ugens skjorter) Mens jeg stryger ser jeg ofte fjernsyn, så det går
   /Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!