Strikket vatrondeller

Jeg har set på hvor på badeværelset jeg kan mindske mit affald. Det er derfor jeg er begyndt at strikke mine egne ”vatrondeller”.

Som jeg tidligere har skrevet om, så strikker jeg mine egne karklude. Der har jeg ofte en del rester fra, så hvorfor ikke strikke nogle mindre ”klude” og bruge dem som ”vatrondeller”?

Fordelen ved de strikket ”vatrondeller” er, at de kan vaskes og dermed genbruges flere gange. De fylder ikke meget i vaskemaskinen, så de kan nemt vaskes. Jeg vasker dem ved 60 grader så jeg er sikre på at de er rene.

Hvilke mål bruger jeg?

Jeg har prøvet mig lidt frem. Den strikket vatrondel må jo gerne være bløde. Jeg bruger dem ofte på øjnene, så gerne ekstra blød. Bedst er det når jeg var en rest af de tykke bomuldsgarn. Jeg har prøvet lidt med mønstre, men bedst er helt almindelige ret eller glat. ( perlestrik kan ikke anbefales til øjnene, men helt perfekt til vaskeklud, da den kan “kradse” lidt. )

For igen at sikre en blødhed, bruger jeg en pind 5. Slår 14 masker op, og så ellers derudaf. Jeg har også prøvet mindre pinde og ja det er jo ikke en videnskab, så alt virker.

Ok de er ikke runde, som en rigtig vatrondel. Men det er nu ret ligegyldigt for mig. Hvis de skal være runde for dig, så skal du ud i noget hækling, og der henviser jeg til Pinterest, hvor der er et stort udvalg.

Stikket vatrondeller

Jeg foretrækker lysefarver, da jeg synes det virker mest badeværelseagtigt. Men det er jo op til den enkelte. Jeg synes det fungerer for mig. Jeg skal ikke bruge mere make-up fjerner end normalt. så jeg er alt i alt tilfreds, og fortsætter. (Hvis ikke du ønsker de skal være strikket, så kan de jo også sys!!)

Opfylder de min tanke om at være mere bevidst forbruger?

Bomuld er et materiale, hvor der bruges mange sprøjtemidler ved fremstillingen og hvis økologisk, så bruges der meget vand til at rense bomulden. Er mine strikket ”vatrondeller” mere miljø venlige end de rigtige ”vatrondeller”, ja det ved  jeg med 100% sikkerhed ikke. Men jeg tænker på at alt hvad der kan genbruges er bedre end et der smides ud.

/ Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook

2 Comments

 1. 10. august 2020 / 17:39

  Hej Annette

  Super fin måde at udnytte dine garnrester på samtidig med at du gør noget godt for miljøet♻️

  Selvom vores små private tiltag umiddelbart ikke syner af så meget, så er vores små skridt jo bedre end slet ingen og når vi summer det hele op, så tæller det held jo

  God aften

  Kh
  Louise

 2. 11. august 2020 / 9:05

  Super super god ide Jeg har en veninde, der forsyner mig med hjemmestrikket karklude. Nu vil jeg bede hende om firkantede rondeller Og alle tiltag, store som små, gør jo i det lange løb en kæmpe forskel – særligt når flere og flere hopper på.

  Kh fra Janet

error: Content is protected !!