Der findes både de nødvendige ting når man skal sy, men der er bestemt også unødvendige. Altså for dem der godt kan lide gadgets. Da jeg besluttede mig for at skriver om de mere unødvendige ting når man skal sy, opdagede jeg da også at langt de fleste ting havde jeg fået af min mand som gave. Jeg har allerede skrevet om de “nødvendige” ting, nu til de mere unødvendige.

Men blot fordi de i bund og grund er unødvendige, så er nu ganske rare at have.

Hvad er så unødvendigt?

Alt ligger på en skæreplade. Det er nok en de fleste der laver patchwork kender til. Jeg bruger den når jeg skal markere indlæg mm, hvilke jeg gør med et sporehjul, som er nr. 3 på pladen. Min er en virkelig dårlig version og hvorfor jeg aldrig har fået skiftet den ud, ja det ved jeg ikke. Jeg bruger den meget sammen med godt gammeldags kabonpapir, når jeg gerne vil markere noget på mit tøj. Den kan fås i alle mulige farver. Ulempen er at det tørrer meget hurtigt ud, men jeg har fundet ud af at det kan holde sig noget bedre, hvis man gemmer det i en plastiskpose.

Nr 1 på pladen er en ret ny ankommer. Det er en rullekniv, som også er det som dem der laver patchwork kender til. Jeg bruger det, når jeg arbejder med meget tynde stoffer. Der synes jeg at det er “nemmere” at klippe stoffet ud. Nr. 4 som er en takkesaks, bruger jeg virkelig meget. Hvis jeg har et stykke stof der trævler meget, eller igen er meget fint i det, så bruger jeg denne saks. Den er tyng, og det er hårdt at klippe med den, men så må jeg bare holde lidt flere pause.

Nr. 2 er et lidt anderledes sømrum meter. Dette er bare lidt nemmere til de større opgaver. Dertil kan man sætte sit sømrum lige til den afstand man vil og ikke de prædefinerede der er på de andre sømrum.

Nr. 5 og 6 er arve gods og nok ikke nogle jeg ville have købt, men nu har jeg dem og er glad for dem. Nr. 5 er til at stoppe strømper – og nej jeg stopper ikke strømper, men bruger den nogle gange lige i en søm, eller et læg jeg lige skal være sikker på er i orden. Nr 6 aner jeg ikke hvad hedder, men spidsen er fantastisk når jeg skal vende et højre ved fx en krave.

7’eren er en fleksibel lineal. Den bruger jeg måske ikke så meget, men når jeg gør er det bare super nemt.

Har du nogle total unødvendige ting i dit syskrin?

/Annette

Følg min blog på Bloglovin' eller via Facebook
Del: